Hírek

Békés megye útjain történt

2018-08-16, csütörtök

Négy baleset, három könnyű és egy súlyos sérült.

Békés megyében, 2018. augusztus 15-én négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Békéscsabán, a Lencsési úton, 8 óra után néhány perccel összeütközött egy kerékpáros férfi és egy elektromos kerékpárral közlekedő nő. A nő 8 napon túl gyógyuló csonttörést szenvedett. Szarvason, az Arany János utcában, 15 óra 45 perc körül egy segédmotor-kerékpárral közlekedő férfi hátulról nekiütközött az előtte forgalmi ok miatt lassító személygépkocsinak. A balesetben a motor vezetője megsérült, állapota nem súlyos. Békéscsabán, a Bartók Béla út és az Október 6. utca kereszteződésében, 16 óra 30 perc körül személygépkocsi kerékpárossal ütközött, a kerékpáros nő könnyű sérülést szenvedett. Kisdombegyházon, a Kossuth utcán, 19 óra 30 perc körül egy személygépkocsi vezetője járművével egy kanyarban letért az útról és villanyoszlopnak ütközött. A férfi, aki a gyanú szerint ittasan vezetett, könnyű sérülést szenvedett.

Hírek Békés megyéből

2018-08-16, csütörtök
illusztráció

Őrizetbe vétel és körözés alapján történt elfogás Békéscsabán, hamis irat a határon.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2018. augusztus 15-én őrizetbe vett egy békéscsabai nőt. Az 51 éves Sz. Józsefné 2018. augusztus 5-én, a békéscsabai kórházban kivette az arany fülbevalót annak az idős nőnek a füléből, akivel egy szobában feküdt. Emellett két aranygyűrűt is lehúzott a mozgásképtelen, látássérült néni ujjairól. A rendőrség Sz. Józsefné ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Békéscsabán, az Andrássy úton, 2018. augusztus 15-én elfogtak a rendőrök egy férfit, aki ellen az egyik budapesti kerületi rendőrkapitányság adott ki elfogatóparancsot testi sértés miatt. Az Ausztriában élő, 41 éves magyar férfit előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

Idén is megrendezik a Szent István Napi Előzetes családi napot Békéscsabán

2018-08-16, csütörtök

Idén is megrendezik a Szent István Napi Előzetes családi napot Békéscsabán a Lencsési Lakótelepen. A Féja Géza téri eseménynek már nagy hagyománya van a városban, hiszen már több mint 25 éve ott tartják az augusztus 20-át megelőző rendezvényt.

Mint minden évben, idén is rengeteg program várja majd az érdeklődőket. A többi között koncertek, mazsorettek és egy sztárvendég is szórakoztatja majd az egybegyűlteket. Természetesen ezek mellett rengetek kísérő program is várja majd az érdeklődőket.

A színpadi programok péntek délután négy órától kezdődnek.

Peter Sramek koncertje után az ünnepi beszéd következik majd este tíz órától tűzijáték világítja meg a Lencsési lakótelep tömbházait. A Szent István napi előzetes nagy hagyományokra tekint vissza a városban, hiszen az elsőt 1992-ben rendezték meg. Eleinte leginkább csak a Lencsésin lakók népesítették be a Féja Géza teret, azonban az évek során egyre nagyobb az érdeklődés a rendezvény iránt.

Oldalak