Hírek

Átvette megbízólevelét Dr. Szigeti Béla és Paláncz György önkormányzati képviselő kedden

2019-11-07, csütörtök

Átvette megbízólevelét Dr. Szigeti Béla és Paláncz György önkormányzati képviselő is kedden délután a Városházán, a helyi választási bizottság elnökétől Gojdárné Dr. Balázs Katalintól.

Az a két képviselő is átvette megbízólevelét kedden, a Városházán, akik október harmincegyedikén, a korábbi alkalmon akadályoztatásuk miatt nem tudtak részt venni. Dr. Szigeti Béla és Paláncz György a helyi választási bizottság elnökétől, Gojdárné Dr. Balázs Katalintól vehette át mandátumát. Dr. Szigeti Béla, az ötös körzet képviselője a hivatalos kinevezés után, úgy fogalmazott, hogy rövid és középtávú terveik már egyaránt megfogalmazódtak.

A 8-as számú körzet képviselője Paláncz György újraválasztásával továbbfolytatja a már bő egy éve elkezdett munkát. Jövőbeni tervei kapcsán elhangzott, hogy mivel összetett a körzet, összetett a feladat is, így a képviselő elsőként a belvárosi részeknél a parkolás kérdésére szeretne megoldást találni, valamint a közterületek fejlesztésében újabb előrelépéseket tenni, mind a játszóterek, és mind a kültéri bútorok terén.

Tudományok Napja és Mérnök Nap

2019-11-07, csütörtök

A Tudományok Napja és a Mérnök nap alkalmából ünnepséget tartott a Békés Megyei Mérnöki Kamara. A rendezvényen a tudományos előadások mellett átadták a Dr. Cserei Pál díjat is.

Idén is megrendezték a Tudományok Napja alkalmából tartandó Mérnök Napi ünnepséget Békéscsabán. Az eseményen a Békés Megyei Mérnöki Kamara tagjai visszatekintettek az elmúlt évre, valamint előadásokat is hallhattak melynek középpontjában, az egyik legfontosabb békés megyei mérföldkő, az M44-es gyorsforgalmi út állt.

A Magyar Mérnöki Kamara elnöke Nagy Gyula, kitért arra, hogy azért is fontos ez az esemény, mert ilyenkor alkalmuk van találkozni egymással, nem csak szakmai, hanem baráti szempontból is.

Az előadásokat követően a kitüntetések átadására került sor, ahol a 2013-ban alapított Dr. Cserei Pál díjon kívül a Békés Megyei Mérnöki Kamara kitüntetéseit is kiosztották.

A pop-artról Andy Warhol kapcsán

2019-11-07, csütörtök

A Munkácsy Emlékház Szalonja  tárt ajtóval várta az érdeklődőket. Ezen az eseményen Lonovics László képzőművész tartott előadást A pop-artról Andy Warhol kapcsán.

A Munkácsy emlékház Szalonjában a Művészetbarát kör tagjai egy témakört jártak végig ez alkalommal A pop-artról Andy Warhol kapcsán. A kör összetételéről, menetéről, működéséről Mészáros Zsuzsát kérdeztük.

Ezen az alkalmon Lonovics László képzőművész tartott előadást A pop-artról Andy Warhol kapcsán címmel.  Andy Warhol amerikai képzőművész egyike volt azon amerikai képzőművészeknek, akik központi figurájává váltak a pop-art irányzatnak.

A békéscsabai Andy Warhol kiállítás kapcsán felmerült egy olyan technika is, amelyet maga a művész is alkalmazott. Ez pedig a szitanyomás technikája. Ez egy sokszorosító grafikai eljárás, melyet leginkább plakátok, transzparensek, dekorációk készítésénél alkalmaznak.

A Művészetbarát kör egy hónap múlva tervezi következő találkozóját ahol újabb témával és előadóval várják az érdeklődőket.

Oldalak