Hírek

Fejlesztések a Mezőgyáni Református Egyházközségnél

2017-11-24, péntek

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) a 2014-2020- as ciklusban Békés megye kerete közel 58 milliárd forint, Békéscsaba Megyei Jogú Városnak pedig 14,9 milliárd forint áll rendelkezésre olyan fejlesztések végrehajtására, amelyek a helyi gazdaságfejlesztést célozzák. Ezek az összegek nagyjából kétszer akkorák, mint a fejlettebb Nyugat-magyarországi megyéké, mindez a felzárkózást, a területi kiegyenlítődést célozza.

Fesztiválon és bevásárlóközpontban toboroznak

2017-11-24, péntek
illusztráció

November utolsó hetében a gyomaendrődi fesztiválon és a békéscsabai bevásárlóközpontban várják a toborzók az érdeklődőket.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei továbbra is várják a leendő határvadászok jelentkezését. Gyomaendrődön 2017. november 25-én a Gyomaendrődi Disznótoros és Böllérpálinka Versenyen találkozhatnak a kilátogatók a rendőrség munkatársaival, akik tájékoztatják az érdeklődőket a jelentkezés feltételeiről és a képzés részleteiről. Ezen kívül Békéscsabán, a Csaba Centerben 2017. november 28-án, 11 óra és 14 óra között, 2017. november 29-én pedig 15 óra és 18 óra között működtetnek információs pontot a rendőrök.

Három órán belül elfogták a rendőrök

2017-11-24, péntek
illusztráció

Békéscsabán, egy családi házból lopott pénzt egy nő, akit a rendőrök elfogtak és bűnügyi őrizetbe vettek.

Békéscsabán történt lopásról értesítették 2017. november 23-án, 17 óra 30 perc körül a rendőrséget. A bejelentést megelőzően 13 óra 30 perc körül egy békéscsabai családi ház nyitott ajtaján bement egy nő. Ezt rögzítette az épületre szerelt kamera. Ezután a konyhában az asztalról és egy övtáskából pénzt vett magához. A rendőrök felismerték a felvételen az 50 éves békéscsabai Sz. Józsefnét, akit a bejelentéstől számított három órán belül elfogtak. A nőnél megtalálták az ellopott pénz egy részét is, amelyet visszaadnak a tulajdonosnak. A Békéscsabai Rendőrkapitányság lopás vétség miatt indított eljárást ellene és bűnügyi őrizetbe vette. Emellett a nyomozók azt is vizsgálják, hogy követhetett-e el hasonló vagyon elleni bűncselekményt.

Oldalak