Hírek

Békés megyében történt

2018-01-18, csütörtök
illusztráció

Egy baleset, három elfogás.

Orosházán, a Bajcsy-Zsilinszky utcában, 2018. január 17-én, 6 óra 45 perc körül személygépkocsi kerékpárossal ütközött, a kerékpáros nő könnyű sérülést szenvedett.

A Szarvasi Rendőrkapitányság 2018. január 17-én őrizetbe vett egy tófalui nőt. A 29 éves nő ellen a Füzesabonyi Járásbíróság adott ki elfogatóparancsot, mert elrendelték a próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztése végrehajtását.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság 2018. január 17-én őrizetbe vett egy 48 éves battonyai férfit, aki ellen csalás bűncselekmény miatt a Szolnoki Járásbíróság adott ki elfogatóparancsot.

A Békési Rendőrkapitányság rendőrei 2018. január 17-én elfogtak egy békési férfit, aki ellen a Gyulai Törvényszék adott ki elfogatóparancsot, mert közúti veszélyeztetés miatt fogházbüntetésre ítélte a bíróság. A 41 éves férfit Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték. 

Ismét sikeresen pályázott Békéscsaba a Hiszek Benned programsorozat megrendezésére

2018-01-18, csütörtök

Ismét sikeresen pályázott Békéscsaba a Hiszek Benned programsorozat megrendezésére. A tavalyi kiváló visszajelzések után idén 5,7 millió forintból ismét színvonalas és motiváló programokon vehetnek majd részt a város fiataljai.

Az 5.7 millió forintos forrást a sportrendezvényekre az EMMI Sportért felelős Szakállamtitkársága biztosítja. Négy különböző programon vehetnek majd részt a csabai fiatalok. 2016 óta az önkormányzat vállalta annak a finanszírozását, hogy a Belvárosi Uszoda hétvégenként is nyitva tarthasson. Március 30-ig ennek költségét az EMMI állja majd. Emellett folytatódik a tavalyi nagy sikerrel zárult Sportolj Együtt Olimpikonokkal program is.

A Sportolj Együtt Olimpikonokkal rendezvény mellett Óvodai bukfencparádét és labda kavalkádot is rendez a város.

Megszerezte első győzelmét a Békéscsabai Női Kézilabda csapat

2018-01-18, csütörtök

Megszerezte első győzelmét a Békéscsabai Női Kézilabda csapat. Az MTK elleni hazai mérkőzésen megtört a nyeretlenségi széria és sikerült begyűjteni a csapat idénybeli első pontjait.

10, pont nélküli mérkőzés után fogadta hazai pályán az MTK csapatát a Békéscsabai Női Kézilabda csapat. A fordulót megelőzően a Vasas elleni kiesési rangadót sajnálatos módon elvesztették a lila-fehérek, majd 13-án szombaton a csapat javítani tudott és hazai győzelemmel megszerezte első pontjait az idei bajnokságban. Az év első hazai meccsén aratott győzelemmel felcsillant némi reménysugár a bent maradásra és ha ebből a sikerből erőt tudnak meríteni a csabai lányok a következő meccsekre, akkor kétség kívül megnövelhetik bentmaradási esélyeiket.

A találkozó előtt a klub- és a város vezetői egy ajándékcsomaggal köszöntötték a 35 éves jubileum alkalmából az 1982-ben ezüstérmet nyert csapat tagjait és az akkori csapat sikeredzőjét, Szabó Károlyt.

Oldalak