Hírek

Még lehet jelentkezni a „Tortamustra 2017” pályázatra

2017-09-22, péntek

Még mindig jelentkezhetnek a profi és amatőr cukrászok a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum  „Tortamustra 2017” pályázatára.

"Innováció − Új ízek, formák és technológiák a torták világában" című pályázati kiírásra három kategóriában lehet pályázni. A beérkezett cukrászati alkotásokat kétnapos nagyszabású tortakiállítás és -fesztivál keretein belül láthatja a nagyközönség, cukrászati bemutatókkal, kiállítással és vásárral együtt. A pályázati kiírás és jelentkezési lap megtalálható a Munkácsy Mihály Múzeum honlapján: www. munkacsy.hu

Tanyából loptak, vádemelést javasol ellenük a rendőrség

2017-09-22, péntek
illusztráció

Két férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy betörtek egy tanyába Békéscsabán.

Betörtek egy tanyába 2016. november 11-éről 12-ére virradó éjjel Békéscsabán. A tanyaépület és a hozzá tartozó kamra lakattal lezárt ajtaját kiszakították a helyéből, majd átkutatták a helyiségeket. Réz órát, hatástalanított sörétes vadászfegyvert, gyógyszertári mérleget, körülbelül 40 kilogramm szárazkolbászt, benzinmotoros láncfűrészt és egy demizsont vittek el, amiben pálinka volt. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei elfogták a lopás gyanúsítottjait. A 32 éves eleki T. Ferenc és lőkösházi társa ellen folytatott nyomozást a rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 2017. szeptember 22-én lezárta. A büntetőeljárás iratait mindkét gyanúsított ellen vádemelési javaslattal továbbítják a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

Kick-box Európa-bajnokság után

2017-09-22, péntek

Véget ért Macedóniában a Kadet és Junior Kick-box Európa-bajnokság. A csapat, közte a Békés megyei versenyzőkkel, hazatért, s az öröm és eufória időszaka után elkezdődik a verseny és a versenyzők teljesítményének elemzése, a szakmai és egyéb tanulságok levonása.

Az öröm a Magyar Kick-boksz Szövetség részérül teljesen indokolt. A magyar válogatott 37 nemzet közül a második helyen végzett az éremtáblázaton Oroszország mögött. A kiemelkedő eredmény várható volt, hiszen a korábbi évek utánpótlás Világ és Európa- bajnokságain Magyarország mindig az élmezőnyben végzett. A magyar szövetség klubjaiban túlnyomó részt az utánpótlás korosztályhoz tartozók edzenek olyan edzők keze alatt, akik a hivatalos sportedzői képesítéssel rendelkeznek. Számos klub már az óvodás korosztálytól kezdve neveli a jövő versenyzőit, nem egyszer felmenő rendszerben.

Oldalak