Hírek

Megújul a 44-es főút gyulai elkerülő szakasza és a Kétegyházi úti körforgalom

2018-07-19, csütörtök

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásban megújul a 44-es főút gyulai elkerülő közel 2 kilométeres szakasza, valamint a Kétegyházi úti körforgalom burkolatát is kicserélik a forgalmi igénybevételt jobban elviselő beton pályaburkolatra.

Békés megyében több út is leromlott állapotban van, ennek következtében több baleset is történt a megyében. Hazai forrásból mintegy 28 km-es szakaszon, elszórva folytat útfelújítási munkálatokat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés Megyei Igazgatósága. Ennek egy része a 44-es főút gyulai elkerülő 1,8 km-es szakasza.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásban megújul a 44-es főút gyulai elkerülő út közel 2 kilométeres szakasza, valamint a Kétegyházi úti körforgalom burkolatát is kicserélik a forgalmi igénybevételt jobban elviselő beton pályaburkolatra. A munkálatok 3 fázisban zajlanak majd, melyek során a közlekedőknek forgalmi rend változásra kell számítaniuk.

Bűvészet

2018-07-19, csütörtök

Definíciója szerint a bűvészet olyan szórakoztató előadó-művészeti műfaj, amely látszólag lehetetlen- vagy természetfelettinek tűnő események illúzióját kelti. Stábunk megtapasztalta, milyen az, ha a bűvészek „varázsolnak”.

Némi kételkedéssel, de izgatottan érkeztünk az előre megbeszélt interjúhelyszínre, ahol egy fiatal szemfényvesztő párossal, Horváth Krisztián bűvésszel és Burai Milán mentalistával találkoztunk. Egy rövid beszélgetés után Krisztián, alias Daniel, be is mutatta az egyik kedvenc trükkjét.

Krisztián három és fél éve kezdte a bűvészkedést egy osztálytársa hatására, aki lenyűgözte egy trükkel. Azóta folyamatosan gyakorol és mára igen magas szinten űzi a bűvészkedést. Kedvenc eszköze a francia kártya.

A páros másik tagja Milán, aki leginkább az úgynevezett mentaizmust gyakorolja. Ez egyszerűen lefordítva, a gondolatok olvasásának illúzióját jelenti.

Hazaérkezett Major Gyula filmrendező és csapata

2018-07-19, csütörtök

Hazaérkezett Major Gyula filmrendező és csapata, akik június elején keltek útra, hogy az Északi-tengertől, Békés megyéig hajózzanak.

Kedden kora délután érkezett meg a köröstarcsai kikötőbe Major Gyula és csapata. Az expedíció tagjai az Északi-tengertől harmincegy nap alatt, hat ország érintésével összesen 2700 kilométert hajóztak végig. A hazatérés perceiben vastaps és dudaszó köszöntötte őket.

Az utazásról és a kalandokról ismét készül egy film is, melyet előreláthatólag jövő tavasszal láthat majd a nagyérdemű.

Az utazás során nehézségekből és akadályokból sem volt hiány. A technika ördögének csínytevései, a természet hatalmas ereje, mind-mind megnehezítette az utat.

Az esetleges jövőbeni újabb útról Gyurkó Dániel csak annyit árult el, hogy nagyobb horderejű terveik is vannak, de mint mondta: „Egyelőre nagy könnyelműség lenne még erről bármit is mondani.”

Oldalak