Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Influenza: Még nem súlyos a helyzet Békéscsabán

Egy héttel ezelőtt jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának járványügyi felügyeleti osztálya, hogy Magyarországon az influenzás megbetegedések száma átlépte a járványküszöböt. Információink szerint Békéscsabán még nem jelentős az influenzás betegek száma.

Idén az Egyesült Államokban nagy intenzitású influenzajárvány terjed, melyben eddig közel negyven ember vesztette életét. Magyarországon szerencsére nem ilyen súlyos a helyzet, azonban a megbetegedések száma az utóbbi időben itt is megnövekedett. Békéscsabán a probléma még nem jelentkezett nagy mértékben. Dr. Bereczki Zsolt háziorvos szerint, rendelésére eddig egy beteg sem érkezett influenzásan.

Az influenza egy vírus által okozott fertőző betegség, mely cseppfertőzéssel terjed. Különösen időseknél és kisgyermekeknél súlyos szövődmények alakulhatnak ki. Dr. Bereczki Zsolt háziorvos szerint a legfontosabb teendőnk a betegség elkerülése-, illetve a gyors gyógyulás érdekében az, hogy egészségesen étkezzünk, minél többet aludjunk, sok forró gyógyteát és mézet igyunk.

Az influenzavírussal fertőzött betegek leggyakrabban maguktól meggyógyulnak, de mindenképpen javasolt az ágynyugalom. A lázcsillapítást az orvosok csak akkor javasolják, ha a betegség nagy szenvedést okoz a betegnek, különben nem ajánlott, hiszen ez a szervezet természetes védelmi funkciója, mely elpusztítja a különböző kórokozókat.

GallériaVideó

Új hozzászólás