Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Gyulai Felsőoktatás Napja

Első alkalommal rendezték meg a Gyulai Felsőoktatás Napját a gyulai Városháza dísztermében. A rendezvényen a fürdővárosban működő felsőoktatás 25. évfordulóját ünnepelték.

2017-ben terjesztette Dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora a Gyulai Város Önkormányzata felé a Gyulai Felsőoktatás Napjának megünneplésére tett javaslatát, melyet a képviselőtestület elfogadott, így január 31-e a fürdővárosban a helyi felsőoktatásnak szentelt nap. A dátum jeles a város felsőoktatási intézménye számára, hiszen 2017. január 31-én vette át a Gál Ferenc Főiskola a gyulai campus működtetését a Szent István Egyetemtől, ezzel megmentve a helyi felsőoktatási képzést.

Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere köszöntőbeszédében elmondta, a fürdővárosban az oktatási rendszer kialakulása több évszázad küzdelmes fejlődésének az eredménye. Hozzátette, a minőségi iskolarendszer működtetése elengedhetetlen a város jövője szempontjából.

Az ünnepi rendezvényen beszédet mondott Kiss-Rigó László, szeged-csanádi püspök, aki kifejtette, sok olyan településsel ellentétben, ahol a felsőoktatási intézmények jelenléte státusz szimbólum, a gyulai felsőoktatás hagyományokból táplálkozik és a társadalom javát szolgálja.

A Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Dr. Takács Árpád is a gyulai felsőoktatás értékteremtő munkáját hangsúlyozta, mely véleménye szerint hozzájárulhat ahhoz, hogy több fiatal boldoguljon a megyében.

A jubileumi rendezvény alkalmából a közönség neves előadók tudományos, ismeretterjesztő előadásait is meghallgathatta, így ünnepelve a helyi felsőoktatás eredményes működését.

GallériaVideó

Új hozzászólás