Gazdasági évnyitó

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, gazdasági évnyitóján idén is megtartotta gazdaságpolitikai fórumát Békéscsabán, a Phaedra Rendezvényközpontban.

A Békés megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóját összekötötték a TOP100-as kiadvánnyal, azaz 100 legnagyobb Békés megyei vállalkozó teljesítményének elemzését rögzítő olvasmány kiadásával. A TOP 100 vállalkozás Békés megye exportjának háromnegyedét adta ki. A kiadvány szerint Békés megyében a legeredményesebb ágazatok közé a feldolgozóipar-, a mezőgazdaság-, a kereskedelem és a gépjárműjavítás, valamint a szakmai-, tudományos és műszaki tevékenység tartozott.

A Békés megyei beruházások száma az utóbbi időben jelentősen visszaesett, Orosz Tivadar szerint azonban ettől az évtől kezdve ez egy fellendülő terület lesz majd.

A helyi adatokkal kapcsolatban Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára elmondta, Békés megyében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a 2014 és 2020 közötti időszakra több mint 58 milliárd forint keret volt biztosítva, Békéscsaba esetében ez az összeg 14,9 milliárd forint.

Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy a kis- és középvállalkozásokat most is több nyitott pályázati lehetőség várja. A Gazdasági évnyitó konklúziója - mely a legfontosabb feladatról szól -  javítani Békés megye tőkevonzó képességén.

GallériaVideó

Új hozzászólás