Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

I. Nemes Tihamér Középiskolai TIT TELC Idegennyelvi Verseny

Az írásbeli fordulóval vette kezdetét az I. Nemes Tihamér Középiskolai TIT TELC Idegennyelvi Verseny a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér tagiskolájában. Az első alkalommal megrendezett verseny első fordulójában több mint 70 diák mérte össze angol tudását.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum tagintézménye 2017. szeptember 1. óta viseli Nemes Tihamér gépészmérnök, informatikus nevét, akinek öröksége előtt szeretett volna az iskola vezetése valamilyen módon tisztelegni. A tantestület végül egy olyan idegennyelvi verseny megszervezése mellett döntött, melynek célja a diákok felkészítése a középszintű nyelvvizsgára.

Az első alkalommal rendezett verseny első, írásbeli fordulójában, több mint 70 diák mérte össze tudását, akik a megye számos pontjáról érkeztek Békéscsabára. A fiataloknak olvasás- és hallásértési feladatokat, valamint íráskészségüket és nyelvhelyességüket felmérő feladatokat kellett megoldaniuk.

A TIT Körösök Vidéke Egyesület igazgatója azt is hozzátette, a verseny különösen fontos lehet azoknak a középiskolásoknak, akik a jövőben felsőoktatási intézményben szeretnék folytatni tanulmányaikat.

A verseny második fordulójában az írásbeli feladatok megoldása során a 80% fölött teljesítő diákok, valamint a legjobb eredményt elérők 20%-a kerül behívásra mindkét kategóriában. Az összesítésben legjobb eredményt elérő fiatalok számára értékes, nyelvvizsgára felkészítő könyvcsomaggal, illetve egyéb meglepetésekkel készülnek a szervezők.

GallériaVideó

Új hozzászólás