Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Labdarúgó játékvezető képzés indult Békéscsabán

Labdarúgó játékvezető képzés indult Békéscsabán. A játékvezetőkre nagy szükség van, hiszen jelenleg sokkal kevesebb bíró van, mint amennyire a mérkőzések száma alapján szükség lenne.

Közel húszan jelentkeztek a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség által meghirdetett játékvezető képzésre Békéscsabán. Azoknak, akik esetleg szeretnének részt venni az oktatáson, nem kell elkeseredniük, hiszen még néhány napig lehet jelentkezni. Az első bemutatkozó óra előtt a Békés Megyei Játékvezetői Bizottság elnöke elmondta, hogy miért olyan fontos a játékvezetők folyamatos képzése.

Az oktatás két részből áll, először egy elméleti, ahol a szabályok ismeretét szerzik meg a diákok, majd egy gyakorlati rész, ahol különböző szituációs feladatokkal sajátítják el a résztvevők a játékvezetés alapjait.

Az alapfokú képzésre többségében fiatalok jelentkeztek, közöttük három hölgy is. Az egyik közülük Magony Márta, aki szinte minden sportot kedvel, de a legközelebb a labdarúgás áll hozzá.

A 65 órás oktatásra leginkább olyan fiatalokat vártak, akik korábban amatőr vagy esetleg profi szinten fociztak. Természetesen az sem kizáró ok, ha valaki a mai napig rúgja a bőrt.

A képzés elvégzése után a játékvezetők jogosultságot kapnak arra, hogy megyei szintű mérkőzéseket vezessenek, először természetesen gyerek-, majd felnőtt csapatok közreműködésével.

GallériaVideó

Új hozzászólás