Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Rendkívüli közgyűlést tartott Békéscsaba képviselőtestülete

Rendkívüli közgyűlést tartott Békéscsaba képviselőtestülete. Az ülésen két témát tárgyaltak a képviselők, mindkettő a Modern Városok Programhoz kapcsolódik.

A februári közgyűlés jövő héten csütörtökön lesz, azonban határidős döntésekre volt szükség, ezért Szarvas Péter polgármester rendkívüli ülést hívott össze. A képviselők két témáról értekeztek, mindkettő a Modern Város Programmal volt kapcsolatos. Az első napirendi pont a helyi iparterület infrastrukturális rekonstrukciójáról szólt, amely azért fontos, hogy a Békéscsabán működő termelőüzemek tovább tudjanak fejlődni. Erre a projektre állami forrásból összesen több mint 2,7 milliárd forintos támogatást kap a megyeszékhely. A rendkívüli közgyűlésen a fejlesztés koncepciójáról kellett dönteni a képviselőknek, ez meg is történt és egyhangúan támogatták a javaslatot. A másik projekt a békéscsabai felsőoktatással kapcsolatos fejlesztésekről szólt. A Csabai Campus jelenleg hatalmas változásokon megy keresztül, hiszen február 1-től egy új fenntartó - a Gödöllői Gál Ferenc Főiskola irányítja az intézményt. A város célja az, hogy magas szintű felsőoktatás legyen a városban, ezért a Modern Városok Programban egy olyan projektet dolgozott ki, amely a campus infrastruktúráját javítja.

Miklós Attila, MSZP-s képviselő a vita során rávilágított arra, hogy miért volt nagy szükség a fenntartóváltásra a campuson.

Kiss Tibor alpolgármester szerint a campus átalakítása időigényes feladat, de az új fenntartó és a város is elkötelezett az ügyben.

A projektben 3,5 milliárd forintból fejlesztik az intézmény infrastruktúráját. Az épület felújítása várhatóan a szakmai munka átalakítása után, 2019-ben kezdődik- és 2020 második felében fejeződik majd be. A képviselők a közgyűlési vita után a második napirendi pontot is elfogadták.

GallériaVideó

Új hozzászólás