Útfejlesztés

Sajtótájékoztató keretében ismertették a Gyomaendrődi Hármas-Körös Híd, az Ecsegfalvai Hortobágy-Berettyó-csatorna-híd, valamint a Dévaványa várost övező utak felújítására vonatkozó ütemtervet.

A felújításra váró utak és hidak kiválasztása nem volt nehéz döntés, hiszen ezek azok a legrosszabb szakaszok, amelyeket már mindenképpen ki kell javítani. Az eltelt időben olyan mértékben károsodtak és mentek tönkre, hogy valóban halasztást nem tűrő felújításokról van szó. A Gyomaendrődi Hármas-Körös Híd egy részleges felújítást kap majd. Az Ecsegfalvai Hortobágy-Berettyó-csatorna-hídon már korábban is súlykorlátozást kellett bevezetni a rossz állapotok miatt. Itt a régi helyére egy új híd épül majd.

Ezen az úton még a hetes és kilences kilométerszelvény között végeznek teljes körű felújítást, mivel ez még egy kritikus szakasza az útnak. Ere az év második felében kerül majd sor, ezáltal Dévaványa és Gyomaendrőd között ugyanúgy egy jó műszaki állapotot fognak elérni. Természetesen minden fejlesztés, építés időszaki kellemetlenséggel jár. Így lesz ez a gyomai hídnál is, ugyanis itt lesz elsősorban komolyabb fennakadás, hiszen teljes útzár mellett tudják csak a felújítást elvégezni.

A kormányhivatalnak az a szerepe, hogy összefogja azokat az igényeket, amelyeket az országgyűlési képviselő és az önkormányzatok támasztanak, valamint hogy lefolytassa az engedélyezési eljárásokat. Ezek teljes mértékben befejeződtek, ami azt jelenti, hogy az engedélyek megvannak, tehát elkezdődhetnek a felújítási munkálatok.

A felújítások egy részét TOP-os pályázat keretében kapott forrásból biztosítják, a másik része pedig a Magyar Közút Nonprofit Zrt. forrásából valósul majd meg.

A Gyomaendrődi Hármas-Körös Híd felújítása június közepén  kezdődik és várhatóan augusztus végéig fog tartani. Az Ecsegfalvai Hortobágy-Berettyó-csatorna-híd újjáépítése akkor kezdődik, amikor a Magyar Közút rendelkezésre áll a forrás a megvalósításra.

GallériaVideó

Új hozzászólás