Czeizel Endre Genetikai Feladatmegoldó Verseny

Czeizel Endre Genetikai Feladatmegoldó Versenyt rendeztek a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban. A genetikai verseny napja két nemes célt is szolgált, egyrészt a megemlékezést Czeizel professzorról, valamint a diákok számára adott lehetőséget tudásuk és tehetségük megmutatására.

Czeizel Endre magyar orvos-genetikus volt, az orvostudományok akadémiai doktora. 2013 májusában leukémiát diagnosztizáltak nála és hosszas küzdelem után életének 81. évében 2015. augusztus 10-én hunyt el. Az emlékének szentelt-, évről-évre megrendezett genetikai versenyt idén a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban rendezték meg.

Dr. Szabad János, a Szegedi Tudományegyetem professzora, a verseny feladatsorának összeállítója szerint ez egy remek alkalom, hogy a résztvevők megmutassák tudásukat a genetika területén és az elért eredményt hasznosítani is tudják majd a jövőben, hiszen nagyon szűk az a réteg, aki fiatalként érdeklődik a tanulmány ezen területe iránt.

A genetikai verseny méltó alkalom az orvostudomány akadémiai doktorára való megemlékezésre és az esemény által a fiatalabb generáció is jobban megismerheti a professzor életét és munkásságát.

A Czeizel Endre Genetikai Feladatmegoldó Verseny a korábbi évekkel ellentétben most csak egyfordulós volt. Az idei megmérettetésre Békés megye 15 iskolájából, több mint 20-an jelentkeztek és mérték össze tudásukat a genetika tárgykörében.

GallériaVideó

Új hozzászólás