Ádámok és Évák

A világ meséit vitték színre Békés megyei középiskolások és általános iskolások az idei Ádámok és Évák ünnepén április 23-án, a Jókai Színház nagyszínpadán. Idén 12 csapat lépett a színpadra, előadásukban pedig láthatók voltak egyebek mellett magyar-, cigány-, görög- és orosz népmesék is. A játék szervezője, a díszelőadás rendezője Tege Antal színművész volt.

Békés megye 10 oktatási intézményéből közel kétszáz diák csatlakozott a programhoz. A diákok szabadon választhatták meg, hogy milyen stílusban és felfogásban dolgozzák fel az általuk kiválasztott mesét. Az izgalmas, értékteremtő előadás zajos sikert aratott: igazán különleges esemény volt, hiszen minden csapat más ízlés szerint, más koncepció mentén dolgozta fel meséjét.

Az egyes csapatok pedagógusai mellett színészek és rendezők mentorálásával ősz óta készültek a premierre.

A Szolnoki Szigligeti Színházból indult kezdeményezéshez hét éve csatlakozott a Békéscsabai Jókai Színház, így idén már hetedik alkalommal ünnepeltük az Ádámokat és Évákat. Az Ádámok és Évák Ünnepe idei különlegessége, hogy ebben az évadban az általános iskolák felső tagozatosait is bevonták a programba.

Voltak, akik már többször felléptek az Ádámok és Évák ünnepségsorozatban, de azok is örömmel várták a nívós rendezvényt és a felkészülésen is már izgatottak voltak, akik első alkalommal szerepeltek.

Az egymást követő rövid előadások végén az idén is szakemberekből álló zsűri értékelte a játszó csoportokat. A 10 egyéni és az 5 közösségi díj kiosztása mellett a produkciókban résztvevő összes szereplő egy Ádámok és Évák Ünnepe feliratos pólót kapott, ami egy különleges tulajdonsággal bír: viselőjének egész osztálya 50%-os kedvezményt kap színházi bérlete árából a jövő évadban, illetve részt vehet, a „Hozd el aput színházba!” akcióban.

GallériaVideó

Új hozzászólás