Rendőrnap Békéscsabán

Rendőrségi járművekkel, kerékpáros ügyességi pályával és további érdekességekkel várta az érdeklődőket Szent György nap alkalmából Békéscsaba főterén a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A délelőtt folyamán fegyverzet-technikai- és bűnügyi-technikai bemutatóval, részeg szemüveggel és kerékpáros akadálypályával is várták a látogatókat, akik kipróbálhatták, hogyan kell ujjlenyomatot készíteni, valamint közelebbről megnézhették a rendőrség járműveit, eszközeit is.

A programokra leginkább a fiatalok voltak kíváncsiak, ami nem is meglepő, hiszen a rendőrség egyik célja az a rendezvénnyel, hogy a fiatalok megismerjék munkájukat és felhívják figyelmüket a szabályok betartásának fontosságára.

A Rendőrnap más szempontból is kiemelt jelentőséggel bír, hiszen ilyenkor azok a járókelők is részletes információkat kaphatnak a rendőrség mindennapjairól, akik esetleg nem foglalkoznak részletesen a rendőrök munkájával. Ennek a következménye az, hogy nő az állampolgárok bizalma az állami rendvédelmi szervekkel kapcsolatban, ami nagyon fontos a rendőrség eredményes tevékenységéhez.

GallériaVideó

Új hozzászólás