4. Jamina Nap

Immáron negyedik alkalommal rendezték meg Békéscsabán a Jamina Napot, melyen számos érdekes programmal várták a családokat. Volt kézműves foglalkozás, táncos torna bemutató, valamint különböző előadók és csoportok műsorait is hallhatták az érdeklődők.

A Jamina Napot Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója nyitotta meg. A rendezvény célja, hogy a helyiek egy jó hangulatú, családbarát napot töltsenek el együtt, melyen számos érdekes program várta őket. Volt például kiskerti palántanevelési bemutató, mézkóstolás, fából készült teke, helyi termékbemutató- és vásár, valamint bemutatkoztak a népi kézművességgel foglalkozó szakemberek is.

A családi nap során a békéscsabai Kertvárosi Óvoda Tompa Utcai Óvoda gyermekei egy szlovák nyelvű műsorral kedveskedtek a megjelenteknek. Az óvodai nevelés mindennapi része a szlovák nevelés, mely során udvariassági szófordulatokat, köszönéseket, dalokat, verseket tanulnak a gyerekek.

A közösségi ház vezetőjétől megtudtuk azt is, hogy a visszajelzések pozitívak, a családok nagyon szeretik az ilyen jellegű rendezvényeket.

A nagy sikerre való tekintettel a Jamina Napot várhatóan jövőre is megrendezik majd.

GallériaVideó

Új hozzászólás