Éneklő Ifjúság

Több száz fiatal népesítette be a Csabagyöngye Kulturális Központot, az „Éneklő Ifjúság” kórustalálkozó és minősítő hangversenyen Békéscsabán.

A hangverseny egy közös énekléssel kezdődött, a fiatalok együtt dalolták el a legismertebb magyar gyermekdalokat.

A nagy hagyományokkal bíró rangos gyermek-ifjúsági amatőr művészeti eseményre az idei évben rekord mennyiségű iskolai kórus jelentkezett és mutatta meg az együtt éneklés szépségét az érdeklődőknek.

A mai felgyorsult és digitalizált világban sokan úgy gondolják, hogy a kórusban való éneklés már idejétmúlt, azonban ez tévedés, hiszen  Békés megyének és azon belül Békéscsabának is nagyon gazdag a kórusélete. Ez a versenyen induló kórusok számából is jól leszűrhető, hiszen idén rekord számú - 18 iskola indult a megmérettetésen.

A verseny nagyon magas színvonalat képvisel a hazai kórus megmérettetések között. A zsűri a versenyző csoportokat szigorú pontozási rendszerben értékelte és különböző minősítésekkel látta el. Ennek elsődleges célja az, hogy elősegítse az amatőr énekkarok munkájának szakmai megítélését, rangot adjon rendszeres tevékenységüknek, valamint serkentse az együttesek szakmai színvonalának emelkedését.

GallériaVideó

Új hozzászólás