Békés megyébe látogatott Elisabeth Ellison-Kramer magyarországi osztrák nagykövet

Békés megyébe látogatott Elisabeth Ellison-Kramer magyarországi osztrák nagykövet, aki a megye települései által nyújtott befektetési lehetőségekkel ismerkedett meg.

Orosházán aktív munkát végez a helyi német nemzetiségi önkormányzat, kezdeményezésükre 2001-ben Német Kultúra Hete elnevezéssel programsorozatot is szerveztek. A nagy hagyományokkal bíró esemény keretében minden évben megemlékeznek a város újratelepítéséről. Ez az esemény az idei évben „Osztrák Hét” címmel kerül megrendezésre.

A látogatás során azokkal az ipari területfejlesztésekkel ismertették meg a Nagykövet asszonyt, amelyek megvalósítása ebben az esztendőben indul Békéscsabán és a megye településein.

Ausztriának és Magyarországnak nagyon hosszú közös történelmi múltja van és már régebben is nagyon jól tudott együttműködni a két ország.  Ezek a találkozások jót tesznek a kultúrának, a békének, tehát jólétet teremt mind a két oldalon - tette hozzá a nagykövet.

Herczeg Tamás felhívta a figyelmet arra is, hogy ápolni kell a hagyományokat, illetve, hogy a civil életben is szoros kapcsolatokra kell törekedni. Kiemelte: egyrészt állami forrásból, másrészt európai uniós, TOP-os forrásból ipari parkok létesülnek Békéscsabán, amiket élettel kell megtölteni, ebben számítanak az osztrák tőkére. Hozzátette azt is, hogy Békés megyében olyan szakképzési rendszer működik, amire számíthatnak a vállalkozások.

GallériaVideó

Új hozzászólás