Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

2018. júniusi közgyűlés értékelő I.

Megtartotta a nyári szünet előtti utolsó közgyűlését Békéscsaba képviselőtestülete. A meghozott döntéseket értékelte Szarvas Péter polgármester, a FIDESZ frakció és az MSZP képviselői.

A júniusi közgyűlésen ismét sok fontos témát tárgyaltak a csabai képviselők. Döntöttek többek között arról, hogy felemelik a diétás gyermekétkeztetés díját. Erről már korábban többször is tárgyalt a közgyűlés, a sok vita után pedig arra a döntésre jutottak a képviselők, hogy szükséges a térítési díj emelése. A döntés nem volt egyhangú, többen nem értettek egyet az előterjesztéssel. További fontos téma volt a piac rekonstrukciója. Korábban már beszámoltunk arról, hogy a legutóbbi közbeszerzési eljárás alapján nem kapott megfelelő ajánlatot a város, ezért azt újra ki kellett írni. A júniusi közgyűlésen kiderült, hogy ezúttal a közbeszerzés sikeres volt és hamarosan elkezdődhet a kivitelezés is.

Több beszámolót is meghallgathattak a képviselők a júniusi közgyűlésen, egy volt ezek közül a Városgazdálkodási Kft. beszámolója, mellyel kapcsolatban Dr. Ferenci Attila frakcióvezető kifejtette, hogy nagyon elégedett a városi cég elmúlt éves munkájával. A képviselők döntöttek arról is, hogy két-, a város tulajdonában lévő ingatlant árverésre bocsájtanak.

Az ingatlanok eladásával nem mindenki értett egyet. Miklós Attila MSZP-s képviselő szerint inkább a kiadási oldalon kellene faragni a város vagyonának elárverezése helyett.

Várhatóan a következő közgyűlés szeptember 27-én, csütörtökön lesz, ez abban az esetben változhat, ha olyan határidős döntéseket kell meghozniuk a város képviselőinek, melyek nem tűrnek halasztást.

GallériaVideó

Új hozzászólás