XIV. Shakespeare Fesztivál

A héten még főleg a táncé volt a főszerep a Gyulai Várszínházban. Jövő héten pedig már a XIV. Shakespeare Fesztivál kínál számtalan izgalmas programot egy héten át a fürdővárosba látogatóknak.

A hét leglátványosabb előadása a Pécsi balett Carmen előadása volt a Tószínpadon, majd ezt egy improvizációs színházi előadás követte a kamarateremben. Az Itt és most társulat nevettette meg, mozgatta meg rögtönzött jeleneteivel a nézők fantáziáját. Pénteken pedig már a jövő heti Shakespeare fesztivál részleteiről tájékozódhattunk. A 14. alkalommal megrendezendő fesztivál középpontjába idén a Hamlet kerül. Egész héten e köré szerveződnek majd a színházi előadások, filmek, beszélgetések,a workshop. Igazi nemzetközi kavalkád lesz, több külföldi előadással. A nyitónapon, hétfőn egy olasz társulat előadását láthatjuk a  Tószínpadon.

A sziget folyamatosan változó térként jelenik majd meg, amely hajóról óceánra, partról erkélyre, barlangból, várrá változik és mindezt egy látványos videokivetítő is segíti majd a rendező elmondása szerint.

A sajtótájékoztatón még a Várszínház 3. bemutatójából, az Aradi Kamaraszínház Tapasztó Ernő által színpadra állítandó Tom Stoppard  darabból is megnézhettünk néhány jelenetet. A nemzetközi produkció főszerepeiben két békéscsabai színművészt láthatunk, Tege Antalt és Gulyás Attilát. Erről a darabról bővebben hétfői híradónkban hallhatnak majd.

GallériaVideó

Új hozzászólás