Körösladányi Napok

Minden év júliusának első hétvégéje ünnep a körösladányiak, és a Körösladányból elszármazottak számára. 1996-tól immár hagyományosan minden évben ekkor rendezik meg a Körösladányi napokat.

A Körösladányi Napok a térség egyik leglátogatottabb rendezvényévé nőtte ki magát az évek során. Pénteki felvételeinkkor éppen az Alma együttes koncertjén szórakoztak vfelszabadultan a város legifjabbjai.

A város apraja-nagyja kilátogat a rendezvényre, sőt a környező településekről is érkeznek szórakozni vágyók. A szervezők minden korosztályra gondolnak: a 3 nap programjai során mindenki talál kedvére valót.

A programok pénteken kezdődtek meg ünnepi képviselőtestületi üléssel, ahol különböző elismeréseket adományoztak. Idén két Körösladányért kitüntetést és két Körösladányért elismerő oklevelet adhattak át.

Az évről évre megrendezésre kerülő Ladány napok számvetésre is alkalmat adnak. Ilyenkor felidézik az elmúlt egy évben történt fontosabb eseményeket, és a településen történt nagyobb beruházásokat, újításokat is számba veszik.

A polgármester hozzátette még, hogy ugyan a megyei környezeti hatásoktól, az úthálózat hiányosságaitól nem tekinthetnek el ők sem, azonban a környékbeli településekhez viszonyítva kiegyensúlyozottnak tekinti a város fejlődését, lehetőségeit. A munkanélküliség kevésbé sújtja őket, a születések száma is lassú emelkedést mutat.

GallériaVideó

Új hozzászólás