Idén is megtartották a méz ünnepét Dobozon

Idén is megtartották a méz ünnepét Dobozon, a Kastélyparkban. A Dobozi Mézes Fesztivál - kiegészülve a Dobozi Fogathajtó Emlékversennyel - a település legnagyobb eseményévé nőtte ki magát.

Doboz és a méz kapcsolata több évszázados múltra tekint vissza. A település krónikásai szerint még 1138-ban adományoztak a településnek több mint félszáz méhkaptárt, így a méhészetet, a mézpergetést, a „mézes kapcsolatot” innen számítják Dobozon, és innen a fesztivál elnevezése is. Köves Mihály, Doboz polgármestere stábunknak elmondta: az esemény a helyi értéktár bemutatása köré épült.

A fesztiválon főzőversenyt is rendeztek, amelyre több mint harminc csapat jelentkezett. A több tucatnyi bográcsban rotyogott a birka- és  sertéspörkölt.

Mézárusok és a főzőverseny részvevői is nyilatkoztak stábunknak arról: miért volt érdemes kilátogatni a fesztiválra, milyen portékákkal várták az érdeklődőket.

A néphagyományok és az ételek mellett színpadi produkciók is várták a résztvevőket. Valamint rodeó bika, sakk szimultán, népi játékok, de a gyerekek számára játékos kutyás foglalkozás, kifestő és rajzverseny is a program része volt.

GallériaVideó

Új hozzászólás