Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Mini Mozdonyok Nagy Napja

A Mini Mozdonyok Nagy Napja volt a Mini Magyarország Makettparkban Szarvason. A Vasutas nap alkalmával évről-évre egyre több különlegesség várja a vonatok és a vasútmodellek rajongóit.

A Szarvasi Arborétum területén található a Mini Magyarország Makettpark. A Kárpát-Medence és a történelmi Magyarország mértani középpontjában található park hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be. Az ország egyetlen interaktív makettparkjában néhány óra alatt az egész országot, sőt a határon túli területeket is bebarangolhatjuk. Magyarország és Erdély épített csodái minden apró részletének kidolgozott mása megtalálható itt. A makettpark minden évben csatlakozik a Vasutasnaphoz, melyen egyre több különlegesség várja a vonatok és a vasútmodellek rajongóit.

A makettparkban már a hétköznapokban is olyan legendás vonatok közlekednek, mint például a Gyenes György által készített M41-es „Csörgő” vagy a BR 64 gőzös. A Vasutasnapra különleges vendégvonatok is érkeztek, így osztrák, német és svájci vasutak legendás vontatóit és szerelvényeit is megcsodálhatták az érdeklődők.

A modellek útja mini hidakon és alagutakon át a hazai vasúttörténet hőskorát megidéző közel tucatnyi vasútállomás között vezetett. A Vasutasnap nem csak a gyermekeknek kínált remek kikapcsolódási lehetőséget, hanem az egész családnak is.

A Mini Mozdonyok Nagy Napján a látogatók egy gombnyomással el is indíthatták a mozdonyokat. A Vasutasnapra igazi kalauzok is érkeztek, akik a jegyek kezelése mellett kis sípokkal is kedveskedtek a gyerekeknek.

GallériaVideó

Új hozzászólás