Kormányablak busz

Az akadálymentesített, mobil kormányablak buszban két ügyintéző a kormányablakokban elintézhető összes ügyet elvégzi majd. A járművet Dr. Krizsán Anett, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója mutatta be a nyilvánosságnak Békéscsabán.

Mozgalmas, tartalmas, változásokkal teli éven van túl a Békés Megyei Kormányhivatal - minderről Takács Árpád kormánymegbízott beszélt. Hangsúlyozta: tavaly a megyei kormányhivatal és a járási hivatalok szervezeti egységeinél több mint 1 millió 200 ezer ügyfél fordult meg, munkatársaik pedig csaknem 900 ezer ügyintézést bonyolítottak le. A kormánymegbízott kiemelte: Békés megyében egyre kevesebb az álláskereső.

A jövőben a kormányablak ügyintézői a kormányablaki feladatok ellátására kialakított busszal járják a megyét, hogy a kis települések mellett egy-egy nagyobb rendezvényen is lehetővé tegyék a szolgáltatás igénybevételét.

A kormányablak busszal még inkább megvalósul az a cél, hogy a közigazgatás nyújtotta szolgáltatásokat közelebb vigyék az emberekhez, olyan helyeken is biztosítsák a kormányablak ügyintézést, ahol ennek eddig nem voltak meg a technikai feltételei.

GallériaVideó

Új hozzászólás