Hamlet és társai kerültek fókuszba az idei Shakespeare fesztiválon

Hamlet és társai kerültek fókuszba az idei Shakespeare fesztiválon. A Gyulai Várszínházban a héten már több látványos kifejezési eszközzel élő, olykor megosztó hazai és nemzetközi előadásoknak lehettünk már szemtanúi.

A Shakespeare Fesztiválhoz kapcsolódóan hétfőn fotókiállítás nyílt a Gyulai Várszínház Kamaratermének kiállítóhelyén. A tárlaton az évek során a  Várszínházban játszott Hamlet előadásokon készült fotókból látható válogatás, mely egészen augusztus végéig tekinthető meg.
Ezután több előadást is láthattunk. A többi között egy különös hangulatú olasz újragondolást, melyben több shakespeare-i dráma is fellelhető volt.

Egész héten zajlik a fesztiválhoz kapcsolódóan egy workshop, melyre elsősorban középiskolásokat, egyetemistákat vártak. Idén a budapesti Eötvös József Gimnázium drámatagozatos diákjai érkeztek a fürdővárosba.

A diákok a közös együttgondolkodás mellett, a Hamletből is feldolgoznak egy részletet a darabból. Ebben Kovács Vanda színművész segíti őket.

A délelőtti kurzust Nagy András egyetemi docens vezeti, amit az előadás helyett inkább beszélgetés, együttgondolkodás jellemez. A délelőtt 10-től 11 óráig tartó foglalkozásokba, melyet a Kamarateremben illetve annak udvarán tartanak, bárki bekapcsolódhat, aki érdeklődik Shakesepeare, és idén főleg a Hamlet iránt.

A zárókonferenciára szombaton délután a gyulai városi könyvtárban kerül sor 15 órától, melyre minden érdeklődőt várnak. A belépés díjtalan lesz. De természetesen a héten minden nap még Hamlet előadások, filmvetítések is várják a színházrajongókat.

GallériaVideó

Új hozzászólás