Egy jóvátételi programot rendeztek Békéscsabán

Egy jóvátételi programot rendeztek Békéscsabán. A program célja az volt, hogy a rabok és a rendőrök elrettentő példát mutassanak - mindezt pedig játékos formában. A résztvevőket azok a gyerekek alkották, akik állami gondozásban nőnek fel.

A „Fogvatartottak reintegrációja” című projekt keretein belül rendeztek jóvátételi programot Békéscsabán. A programnak több célja is van: az áldozattá válás megelőzése, a fiatalokra leselkedő internetes bűnözés elkerülése és a drogok használatának káros következményeire történő figyelemfelhívás. A jóvátételi munkán 6 fő fogvatartott is részt vett.

A programban szereplő játékokat a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet állította össze a gyermekvédelembe bevont- és lakásotthonban élő gyermekek részére. A projekt játékos formában zajlott, így a résztvevők különböző bűnözéshez kapcsolódó fogalmakat párosíthattak, ujjlenyomatokat készíthettek, kipróbálhatták a rabszállító autót és belebújhattak mind a rabok-, mind pedig a rendőrök bőrébe, ugyanis lehetőségük nyílt felpróbálni a felszereléseket.

A résztvevők a program keretein belül személyes kapcsolatba kerültek a fogvatartottakkal, így élő példákat, és tapasztalatokat is hallhattak. Stábunknak Zoltán, az egyik fogvatartott mesélt a számára legfájdalmasabb élményéről.

GallériaVideó

Új hozzászólás