Hőség: fokozottan figyeljünk kedvenceinkre!

A nyári időszakban nagyon fontos, hogy odafigyeljünk házi kedvenceinkre is. A nagy hőségben mindig legyen friss tiszta vizük és árnyékos hűvös fekhelyük.

Békéscsabán jelenleg két állatmenhely üzemel. Stábunk ellátogatott az egyik ilyen helyre, ahol jelenleg 95 gazdátlan eb él. A menhely vezetője Bencsik Tiborné, aki másfél éve létesítette az állatvédő egyesületet. Elmondása szerint az ott élő kutyusok nagy része sajnos a mai napig az emberek gondatlanságából és nemtörődömségéből kerül a menhelyre. A nyári rekkenő hőségben gondozásuk különös odafigyelés igényel.

Természetesen többségében olyan kutyatartók vannak, akik odafigyelnek kedvenceikre és kiváló körülmények között tartják őket. Bencsik Tiborné számukra is adott néhány jó tanácsot annak érdekében, hogy könnyebb legyen átvészelni ezt a forró időszakot.

Magyarországon több mint 10 ezer kutya él menhelyen, ami a gondozók és az önkéntesek minden jóindulata és rengeteg munkája ellenére sem biztosít megfelelő életkörülményt az ebek számára. Ezért nagyon fontos az, hogy mielőtt házi kedvencet vásárolunk vagy fogadunk örökbe, alaposan gondoljuk át saját élethelyzetünket, ugyanis amennyi örömöt okozhat az új családtag, annyi felelősséget is ró ránk a jövőben.

GallériaVideó

Új hozzászólás