Kenumaraton zajlott Szarvason

Kenumaraton zajlott Szarvason. A 21. alkalommal megrendezett verseny célja, a sportolási, túrázási- és kikapcsolódási lehetőség biztosítása volt az evezést-, valamint a vízi sportokat kedvelők számára.

A perzselő augusztusi napsütés nem igazán kedvez a vízi sportok kedvelőinek. A szarvasi Kenumaraton résztvevői számára is alaposan feladta a leckét a forróság, noha a 21 kilométeres táv teljesítése lényegesen kedvezőbb időjárási viszonyok között sem hétköznapi kihívás. A versenyen nem csak kenuval szállhattak vízre a résztvevők, hanem más vízi eszközökkel is megméretethették magukat.

Az idei versenyen 133-an szálltak vízre, akik között akadt olyan is, aki már több éve részt vesz ezen a versenyen.

A Kenumaraton jelentős része a Körös Kákafoki-holtágán zajlik, de a Szivornya és a Békésszentandrási Duzzasztómű között érinti a Hármas-Körös 3 kilométeres szakaszát, így a maratont két szárazföldi etap is színesítette, ahol a versenyzők kiemelték kenuikat, majd újra vízre helyezték.

Az egyik céges hajóban teljesítette a túrát a nap díszvendége, az öttusa világ- és Európa-bajnok Kasza Róbert, ezzel igazolva, hogy egy ízig-vérig sportember képes más „műfajban” is kimagaslót nyújtani.

A verseny célja: sportolási, túrázási- és kikapcsolódási lehetőséget biztosítani az evezést-, valamint a vízi sportokat kedvelők számára.

GallériaVideó

Új hozzászólás