A strand a legnépszerűbb hely a nagy hőségben

Ebben a - szinte elviselhetetlen - melegben az egyik hely, ahol szívesen tartózkodik az ember, az a strand. Békéscsabán sincs ez másképp, ugyanis ottjártunkkor sok csabai hűsölt a medencében.

Ugrálás, úszás, pezsgőfürdőzés, napozás.  Ezek a legkedveltebb időtöltések a mostani tapasztalataink alapján a békéscsabai strandon. A nagy meleg miatt most talán még többen választják a medencéket, mint korábban, melyek a fiatalok mellett az idősebb generáció számára is jó szórakozási lehetőséget nyújtanak. Az idősebbeknél a meleg vizes medencék és az 50 méteres versenymedence-, míg a gyerekeknél inkább a strand élményfürdője a favorit.

A hőségben jól esik a hideg vízben úszkálni és hűsölni, azonban azt érdemes tudni, hogy a víz csak minimális védelmet jelent a napsugárzás ellen, és a vízfelületről való fényvisszaverődés kis mértékben növeli az UV-sugárzást. Ennek tudatában tehát érdemes naptejet használni és csak korlátozott ideig tartózkodni a napsütötte vízben, főleg a legmelegebb órákban. A békéscsabai strandon is adott a lehetőség arra, hogy az árnyékba húzódjunk és hűsöljünk egy kicsit.

GallériaVideó

Új hozzászólás