12. alkalommal rendezték meg a Kakasfesztivált Csanádapácán

Immár 12. alkalommal rendezték meg a Kakasfesztivált Csanádapácán.  A 3 napos programsorozat fő attrakciója természetesen most is a kakaspörkölt-főző verseny volt.

Mára már hagyománnyá nőtte ki magát az a gasztro-kulturális rendezvénysorozat, melyet minden évben megrendeznek Csanádapácán. A Kakasfesztivál fő célja a turisztikai vonzerő fejlesztése a településen, valamint hogy mind a helyieknek, mind pedig a messzebbről érkezőknek élvezetes kikapcsolódást nyújtson. A Kakasfesztivál minden évben széles programkínálattal és országos hírnevű művészekkel várja a szórakozni vágyókat.

A számos versenyző sokféle módon készítette el a szárnyas pörköltet. Volt, aki a hagyományos módszerre esküszik, de volt olyan is, aki különböző praktikákat is bevetett annak érdekében, hogy ő legyen a főzőverseny nyertese.

Az elkészült pörkölteket egy 8 főből álló zsűri pontozta többféle kritérium alapján, a kinézettől kezdve, a sűrűségen át, egészen az apró részletekig. Azt is megtudtuk, milyen egy jó kakaspörkölt.

A fesztivál alkalmával a Jövő Építők TDM Közhasznú Egyesülete bemutatta a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program által az „Internet a mindennapokban” című könyvét, mely segít a napi használatú informatikai eszközök és programok megismerésében.

Az idei Kakasfesztivál is remek hangulatban telt, mivel kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a nekik való programot mindhárom napon.

GallériaVideó

Új hozzászólás