Halegészségügyi fórum
Halegészségügyi fórumot tartott a termelőknek és a horgászszervezeteknek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kötelességének érzi azt, hogy a halászati ágazat - mely az élelmiszergazdaságnak egy nagyon fontos része - kellő hangsúlyt kapjon, valamint gazdasági szempontból még hatékonyabb fejlődést és odafigyelést élvezhessen. Hazánkban - annak ellenére, hogy édesvizekben, mint természeti kincsekben gazdag, mégis alacsony a halfogyasztás az európai viszonylathoz képest. Magyarországon az évi halfogyasztás alig éri el az 5-6 kilogrammot, miközben az európai átlag 25 kilogramm felett van.
A halegészségügyi fórum célja ezért az, hogy fenntartsák az országban a jó halegészségügyi helyzetet. Ennek érdekében a rendezvény résztvevőinek átadták a „Halegészségügy, halbetegségek” című mezőgazdasági kézikönyvet.
A fórumon a többi között szó esett arról is, hogy milyen a halegészségügyi állapot a tógazdaságban. A halbetegségek alapvetően nem okok, hanem okozatok, mivel többnyire valamilyen nem megfelelő tartástechnológiai oknak a következményeként jelentkeznek és ily módon teljesen megszüntetni nyilvánvalóan nem lehet őket.
Ezért a többi között fontos szerepe van például szállításkor a megfelelő technológiai fegyelem betartásának. Tehát ha a gazdálkodók betartják ezeket a szabályokat, valamint nem szennyezzük a vizeinket, akkor a problémák minimalizálhatóak.


AZ OLDAL TETEJÉRE
Új hozzászólás