4. Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága

Véget ért a 4. Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága Mezőhegyesen. Az 5 napos rendezvény célja a fiatal fogatlovak képességeinek felmérése volt.

Mezőhegyes nagy hagyományokkal bír a lótenyésztés és lovassportok szempontjából, ugyanis itt alapították a katonai ménes intézetet 1784-ban. A Fiatal Fogatlovak Világbajnokságának hagyománya - melyet már negyedik alkalommal rendeztek meg Mezőhegyesen - a második világháború után kialakult mai fogatsporthoz igazodik. A Fiatal Fogatlovak Világbajnokságának ötlete Magyarországról indult. A kezdeményezés kezdi kinőni magát, ugyanis évről évre egyre többen kíváncsiak a versenyre. A ménesbirtok vezérigazgatója, Papp István Tibor arra számít, hogy a következő két évben az érdeklődés még tovább nő az esemény iránt.

Mint az előző években, idén is a lovassport legmeghatározóbb nemzetei sorakoztak fel Mezőhegyesen. A fogathajtásban előkelő helyen jegyzett Magyarországon kívül, a mindhárom kategóriában világbajnok németek és a világ fogathajtásának meghatározó nemzetei, a lengyelek és az olaszok indultak esélyesként. Az 5, 6 és 7 éves lovak döntőjét vasárnap rendezték, ahová ezúttal magyar ló is bejutott, azonban a végső siker ismét a németeké volt.

A szakemberek és a kilátogató érdeklődők szerint is a nagy hagyományokkal rendelkező 234 éves Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok, immár egymás után negyedszer volt a világbajnokság kiváló házigazdája.

GallériaVideó

Új hozzászólás