A kunhalmok kutatásának aktuális kérdései a Tisza-völgyi régióban

„A kunhalmok kutatásának aktuális kérdései a Tisza-völgyi régióban” címmel tartottak szakmai konferenciát az érdeklődőknek a Lőkösháza Turizmusáért Vidékfejlesztő és Hagyományőrző Alapítvány és Dr. Rákóczi Attila egyetemi adjunktus.

A Lőkösháza Turizmusáért Vidékfejlesztő és Hagyományőrző Alapítvány 2014-ben alakult abból a célból, hogy jobbá tegye az emberek életét és segítse őket különféle rendezvényekkel. Az alapítvány egy szakmai konferenciát tartott az érdeklődőknek „A kunhalmok kutatásának aktuális kérdései a Tisza-völgyi régióban” címmel. Ezzel a rendezvénnyel szeretnék megismertetni a vidéki embereket őseink hagyatékaival és a védett természeti kincsekkel.

Az alapítvány elnökének ebben nagy segítségére van saját családja is, akik nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy ezek a rendezvények még sikeresebbek legyenek.

A szakmai konferencián szó esett többek között a Tisza-völgyi tájátalakulás indokoltságairól, a tájrégészeti kutatásokról a kétegyházi kurgánmezőn, valamint a művelődésből kivont halmok talajtani- és növénytani változásairól is.

GallériaVideó

Új hozzászólás