Ismét diáknaptár segíti a nyolcadikos tanulókat a tanulásban és a pályaválasztásban

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is diáknaptárral ajándékozta meg a nyolcadikos diákokat, hogy segítse őket a tanulásban és a pályaválasztásban.

Átadták a 2018/2019-e tanévre szóló diáknaptárakat a nyolcadikos tanulóknak a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában Békéscsabán. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is 2000 diákot ajándékoz meg a megyében ezzel a kiadvánnyal.

Az iskola igazgatója, Laczkó Irén elmondta, a kiadványnak nagyon fontos szerepe van abban, hogy a diákok minél szélesebb körben tájékozódjanak a rájuk váró lehetőségekről.

A naptárakat készítő nyomda vezetősége fontosnak tartja, hogy támogassa a diákok pályaválasztását és a békés megyei nyomdászképzést.

Az diáknaptár ismét nagy sikert aratott a tanulók körében.

Sokan már most tudják, milyen pályát válasszanak.

Idén a megye 33 településére jut a diáknaptárakból, tehát az általános iskolás tanulmányaik végén tartó diákok kétharmada jut hozzá a füzetekhez. Az Iparkamara emellett több formában is segíti a diákok pályaválasztását: osztályfőnöki órákat, szülői értekezleteket tartanak, üzemlátogatásokat szerveznek. Több, mint 2000 tanulót utaztatnak idén is a szakmák Európai Bajnokságára, a EuroSkills Budapestre, hogy a saját szemükkel láthassák, milyen sikeresek lehetnek, ha a kiválasztott szakmát igazán jól művelik.

GallériaVideó

Új hozzászólás