Biztonság hete

„Biztonság hete” címmel rendezett országos programot az Országos Baleset-megelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége. Az érdeklődők a gyakorlatban is megtapasztalják, milyen veszélyek várhatnak rájuk, ha nem megfelelően közlekednek.

Idén már második alkalommal rendezték meg a Biztonság Hetét. Az előző években csak két megyei rendőr-főkapitányság vett részt a szervezésben, ebben az évben az esemény azonban már országossá nőtte ki magát. Az rendezvény ideje alatt Békéscsaba főterén több rendvédelmi szerv szakembereitől tanulhatnak a gyerekek és a járókelők. Fontos az is, hogy a gyerekek gyakorlatban is megtapasztalják, milyen veszélyek várhatnak rájuk, ha nem megfelelően közlekednek.

A szeptember 17-e és 23-a között megrendezett eseményhez kapcsolódik továbbá a Biztosítók Szövetségi Napja, a Gyermekek Napja és az angol kifejezésből származó EDWARD Nap is, melynek lényege, hogy halálos baleset okozása nélkül közlekedjünk. Az elmúlt két évben romlott a közlekedésbiztonság, így fontos felhívni azokra a veszélyekre is a figyelmet, melyek közlekedés során érhetnek bennünket.

Az érdeklődők vetélkedőkön, interaktív játékokban vehetnek részt, hasznos ismereteket sajátíthatnak el és tanácsokat kaphatnak. A Katasztrófavédelem sátránál például a tűzgyújtás szabályairól informálódhattak.

A rendezvényhez kapcsolódva közlekedési ismereteket tanult általános iskolások, úgynevezett „Zebra Zsaruk” kísérték át a gyalogos-átkelőhelyeken az óvodásokat. Eközben rendőr irányította a forgalmat és a rendőrség baleset-megelőzési előadói ismertették a gyermekekkel a legfontosabb szabályokat.

GallériaVideó

Új hozzászólás