Terepgyakorlat Mezőberényen

Kutattak, mentettek, épületromokat bontottak, közben pedig az együttműködést és a közös problémamegoldást is gyakorolták a járási- és települési mentőcsoportok Mezőberényben.

Összevont törzsvezetési- és terepgyakorlatot tartottak a megyei- és járási mentőcsoportok Mezőberényben. A különböző gyakorlati elemeket hat helyszínen, 110 speciális szaktudással rendelkező önkéntes hajtotta végre a katasztrófavédelem hivatásos tisztjeivel. A gyakorlatok között szerepelt a többi között épületrom bontása, eltűnt személyek utáni területkutatás drónok segítségével, vízszennyezési feladatok, valamint úszófal építése is.

A gyakorlat célja, hogy a mentőszervezetek tagjai bővítsék tudásukat és tapasztalatot szerezzenek a rendkívüli időjárási jelenségek, viharok utáni kárelhárításról, valamint fejlesszék az együttműködést a hivatásos erőkkel és a többi mentőszervezettel és társszervezetekkel.

A gyakorlatot Haskó György tűzoltó alezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese megfeleltre értékelte.

GallériaVideó

Új hozzászólás