Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Megtartotta nyári szünet utáni első közgyűlését Békéscsaba képviselőtestülete

Megtartotta a nyári szünet utáni első közgyűlését Békéscsaba képviselőtestülete. A legfontosabb döntéseket értékelte Szarvas Péter polgármester, a FIDESZ frakció és az MSZP képviselői.

Több mint negyven napirendi pontot tárgyaltak Békéscsaba képviselői a szeptemberi közgyűlésen. Ezek között az egyik legfontosabb téma a költségvetés jelenlegi állása volt. Szarvas Péter polgármester sajtótájékoztatóján a témával kapcsolatban kifejtette: a költségvetés stabil, az adóbevételek- és a kiadások a tervek szerint alakulnak. A másik nagy vitát kiváltó pont a vagyonkezelő első féléves beszámolója volt. A polgármester szerint a város legnagyobb cége sok tekintetben nem az elvártak szerint gazdálkodik.

A FIDESZ frakció a Vagyonkezelő Zrt. helyzetével kapcsolatban teljesen máshogy látja a helyzetet, mint Szarvas Péter polgármester. Véleményük szerint a Vagyonkezelő és vezetése kiváló munkát végez és a benne lévő cégek is jól működnek. Úgy gondolják, hogy a beszámoló egy pillanatnyi pénzügyi helyzetet mutat, ami nem kalkulál azzal, hogy sok bevétel az év vége fele érkezik majd meg a cégekhez. A költségvetéssel kapcsolatban Bíró Csaba önkormányzati képviselő kifejtette, hogy meglátása szerint is a város pénzügyei stabilak és soha nem látott mértékű fejlesztések valósulnak meg Békéscsabán

Nem látja ennyire megnyugtatónak a helyzetet az MSZP képviselője, Miklós Attila, aki szerint a költségvetés csak úgy tud stabil maradni, hogy a város már a 2019-es évre szánt forrásokat éli fel.

AZ MSZP helyi elnöke továbbá ellenérzését fejtette ki a közelgő kolbászfesztivállal kapcsolatos friss hírről is, miszerint a szombati kolbászgyúrás alkalmával a szervező korlátozni kívánja a bevihető alkoholmennyiséget. Miklós Attila kifejtette, hogy nem az alkoholfogyasztásra szeretné ösztönözni az embereket, azonban ennek az eseménynek a hagyománya és a szokásos jó hangulat véleménye szerint többet ér a plusz profitnál.

GallériaVideó

Új hozzászólás