Mesélő naplók és levelek

Történelmi témájú konferenciát tartott a Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltára Gyulán. A „Mesélő naplók és levelek" című előadássorozaton a téma elismert szakértői tájékoztatták az érdeklődőket.

„Mesélő naplók és levelek - A narratív források kínálta közelítési lehetőségek” címmel tartott konferenciát a Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltára Gyulán. A konferenciát immár 13. alkalommal rendezték meg a Városháza dísztermében. A szervezők célja idén is az volt, hogy érdekes és szakmailag helytálló előadásokat hallgathassanak meg az érdeklődők.

Az eseményen „Az ego dokumentumok történetírói haszna” címmel tartott előadást Gyáni Gábor, az MTA BTK Történettudományi Intézet kutatóprofesszora, az MTA rendes tagja.

Szabados János „Egy 17. századi budai renegát kém identitásai jelentéseinek tükrében” című előadásán Hans Caspar életéről és kémtevékenységéről beszélt.

A konferencián számos további érdekes előadás elhangzott a nap folyamán. Zámbélly Lajos honvédezredes emlékiratáról Hermann Róbert beszélt, valamint érdekes információkat tartogatott Bíró-Balogh Tamás előadása is, mely Radnóti Miklós személyiségjegyeit vázolta fel levelezései alapján. Később Bódán Zsolt tartott előadást egy családját a málenkij robotból hazaváró medgyesegyházi asszony naplójáról.

GallériaVideó

Új hozzászólás