VIII. Székelyföldi Vadásznapok

Csíkszentdomokoson rendezték meg a VIII. Székelyföldi Vadásznapokat. A három napos rendezvényen a látogatók betekintést nyerhettek a vádászok életébe, kultúrájába, szokásaikba.

Az első Székelyföldi Vadásznapokat 2011-ben szervezték meg Csíkdánfalván, azóta minden évben más-más Hargita-, Kovászna- és Maros megyei helyszínen tartották az eseményt. Idén ismét Hargita megyére került a sor, a háromnapos rendezvénynek Csíkszentdomokos adott otthont. Számos szórakoztató programmal várták a kilátogatókat, a helyi sportpályán és a mellette lévő rendezvényteremben. Utóbbiban trófeakiállítást szerveztek, ahol zömében székelyföldi vadtrófeákat tekinthettek meg a látogatók. A sportpályán bemutatkoztak a vadászegyesületek, akik egy főzőversenyen is összemérték tudásukat. A zsűriben többek közt helyet foglalt a helyi panzió főszakácsa is, akitől megtudtuk, milyen szempontokat vesznek figyelembe az értékelésnél.

A bírák között az egyik békéscsabai étterem főszakácsa is értékelt, aki a helyi étterem magyar vezetői meghívására vállalta el ezt a nemes feladatot. Megtudtuk tőle, mennyiben hasonlít-, vagy különbözik egymástól a két tájegység kulináris ízvilága.

A nap folyamán a látogatók részesei lehettek a Szent Hubertus misének is, amit az előzetesen elejtett szarvas fölött tartottak.

GallériaVideó

Új hozzászólás