13. alkalommal rendezték meg a Digiporáma Fesztivált Békéscsabán

13. alkalommal rendezték meg a Digiporáma Fesztivált Békéscsabán. Az alkotásokat ez alkalommal is egy nyilvános vetítésen mutatták be a Lencsési Közösségi Ház nagytermében.

A digiporáma fogalma nem új keletű, elődje, a diaporáma már több mint 50 éves. Magyarországon a 70-es években kezdték el a fényképekre alapuló zenés összeállításokat külön művészeti ágként kezelni. A kezdeti időkben a diaporámát diafilmre készítették és több vetítő segítségével jelenítették meg a vásznon, a digiporámát már teljes egészében digitális és számítógép segítségével készítik. 13 évvel ezelőtt a Lencsési Közösségi Ház, a Márvány Fotóműhely és a Csaba Televízió közösen hirdette meg az első Digiporáma pályázatot.

A témát az alkotók szabadon választhatják, azonban a zenés videót csak állóképekből állíthatják össze különböző áttűnésekkel.

A fesztivál évtizedes múltja annak is köszönhető, hogy olyan elhivatott alkotók vesznek részt rajta évről-évre, mint Katona Péter, a Márvány Fotóműhely elnöke.

Az idei évben Katona Péternek nagyon jól sikerült ezeket a kihívásokat leküzdeni, hiszen az első díjat ő vihette haza, ami 40 ezer forint díjazással járt. 2018-ban is rengeteg, egyedi és különleges látásmódot kifejező alkotást csodálhattak meg az érdeklődők. A legjobban sikerült összeállításokat a Csaba Tv természetesen műsorára tűzi majd.

GallériaVideó

Új hozzászólás