Kitüntették és a 100. és az afeletti véradószámot elért véradókat

A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete kitüntette a 100-, illetve a 100 fölötti véradószámot elért véradókat, támogatókat és szervezőket Békéscsabán, a Garzon Szálló nagytermében. A Véradók Napja alkalmából összesen 28-en kaptak elismerést.

A Magyar Vöröskereszt VII. Kongresszusa 1987-ben határozott úgy, hogy november 27-e legyen a Véradók Napja, amikor megköszönik a véradóknak azt az önzetlen segítségnyújtást, amit beteg embertársaikért tesznek. Idén összesen 28 kiemelt véradásszámot elért véradó részesült kitüntetésben a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete által.

A sokszoros önkéntes véradók között, volt olyan kitüntetett is, aki már 140 alkalommal járult hozzá egy-egy élet megmentéséhez. A békéscsabai Vidovenyecz Lóránt már 1980 óta ad vért.

A vér semmivel nem pótolható, ezért az életmentéshez a mai napig szükség van arra, hogy az emberek elmenjenek, és önkéntesen vért adjanak. Az ünnepségen többen is kiemelték, hogy Békés megye ebben szerencsére jól teljesít, a véradók száma országos szinten kiemelkedik ebben a térségben, azonban szükség van arra, hogy minél több fiatalt is mozgósítsanak.

Azok, akik szeretnének vért adni, az Országos Vérellátó Szolgálat és a Vöröskereszt honlapján tájékozódhatnak arról, hogy a megyében hol lesz legközelebb véradás.

GallériaVideó

Új hozzászólás