Óvodások gyúrták a kolbászt a Főtéri podsztyenás házban

Óvodások gyúrták a kolbászt a Főtéri podsztyenás házban. A gyerekek az ünnepekhez kapcsolódó főtéri programsorozat keretében ismerkedhettek meg a hagyományos magyar étel készítésével.

Kolbászt gyúrtak a gyerekek a főtéri a tájházban. A programot a Penza Lakótelepi és Dr. Becsey Oszkár Utcai Óvodába járó gyermekeknek szervezték óvónőik, hiszen az intézmény a közelmúltban nyerte el a „Kincses Kultúróvoda” címet, melynek egyik eleme, hogy békéscsabai hagyományokhoz kapcsolódó programokat szervezzenek.

A gyerekek a program során megismerkedhettek a kolbász készítés különböző mozzanataival és maguk is kipróbálhatták hogyan kell fűszerezni a hagyományos magyar ételt, hogy igazán finom legyen. Fiatal koruk ellenére sokuknak már komoly tapasztalata van a kolbász készítésében.

A gyermekekkel közös kolbászgyúrás mellett a szervezők számos más programmal is várják az érdeklődőket. Rengeteg zenés-táncos előadást, játszóházat és további érdekes eseményeket is szerveznek a Főtéren az Adventi időszakban.

A tájházban és környékén minden nap délután 4 órától 6 óráig az ünnepekhez kapcsolódó programok, meglepetések várnak minden érdeklődőt, egészen Karácsonyig.

GallériaVideó

Új hozzászólás