Fedett piaccsarnok épült Dévaványán

„A helyi termelői piac újraélesztése Dévaványán” elnevezésű TOP-os projekt keretében mintegy 65 millió forintból épült fedett piaccsarnok a településen.

Az idei első mínuszok ellenére nagy volt a nyüzsgés Dévaványa piacterén. A 170 négyzetméternél is nagyobb, új, fedett terület számos termelőnek kínál árusítási lehetőséget. A lakosság szerint szép és kulturált lett a piactér, amely nagyon megérett már a felújításra.

Az önkormányzat 2017 tavaszán értesült a jó hírről, hogy a Bethlen Gábor utcai piactér fejlesztéséhez közel 65 millió forintos Európai Uniós pályázati támogatást nyert. A fejlesztés célja a helyi őstermelők és vállalkozások működési környezetének javítása, amely középtávon munkahely megőrzést, teremtést eredményezhet. A fejlesztés során épült egy kiszolgáló helyiség, amelyben helyet kapott egy lángossütő - öltözővel és vizesblokkal, nyilvános mosdók, tároló, iroda és egy gombaszakértői helyiség is.

A fejlesztések átadása során Dankó Béla országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon keresztül több milliárd forint érkezik a városba, melynek köszönhetően a település megújulhat. Hozzátette, hogy többletforrás is megítéltetett a város számára, ugyanis több mint 30 millió forinttal sikerült megemelni az óvoda támogatását.

Az épület és a terület teljesen akadálymentesített, kialakítottak egy 86 férőhelyes kerékpártárolót és több facsemetét is ültettek a területen, a működéshez szükséges energiát pedig megújuló energiaforrások biztosítják majd.

GallériaVideó

Új hozzászólás