Vizsgáztak a BSZC elektromos autószerelői

A Békéscsabai Szakképzési Centrumban rengeteg hivatás közül választhatnak a szakmát tanulni vágyók. Az egyik ilyen új képesítés az elektromos autószerelő tanfolyam, melynek vizsgájára stábunk is ellátogatott.

A XXI. század egyik közlekedési átalakulása várhatóan az lesz, amikor a robbanó motoros gépjárműveket felváltják az először hibrid-, majd teljesen elektromos autók. Ennek jelei folyamatosan mutatkoznak, hiszen egyre több ilyen típusú járművet lehet látni az utakon. Békéscsabán is több elektromos autó töltőállomást helyeztek el az utóbbi néhány évben.  Természetesen a meghibásodásokat ezen járműveknél is az autószerelők végzik, azonban az kiemelten fontos, hogy ezek a szakemberek megfelelően képzettek legyenek, ugyanis komoly-, akár halálos balesetek is történhetnek a hozzáértés hiánya miatt.

A vizsga az egyik legnagyobb Békés megyei autókereskedésben volt, amely régóta jó kapcsolatot ápol a Békéscsabai Szakképzési Centrummal. A cég tulajdonosa stábunknak elmondta, hogy kifejezetten fontos az elektromos-, illetve hibrid autókat szerelni képes szakemberek képzése, ugyanis  egyre többen vásárolnak ilyen típusú gépjárműveket.

A tanfolyamon 13 szakembert képeztek ki, akik jelenleg is a megyeszékhely legnagyobb autójavító műhelyeinek vezető szerelői.

GallériaVideó

Új hozzászólás