Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Együttműködési megállapodás született Mezőhegyesen

Együttműködési megállapodást kötött a Mezőhegyesi Ménesbirtok és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Szervezete Mezőhegyesen, melynek célja a helyi gazdálkodók és a minisztérium közötti kommunikáció javítása.

A kormány különösen nagy szerepet szán a mezőgazdaságnak a következő években, melyben komoly szerepe lehet Békés megyének, ugyanis az itteni földek kiváló minőségűek. A Békés megyei agrárium mintagazdasága lehet a jövőben a Mezőhegyesi Ménesbirtok és Tangazdaság. Ennek egyik fontos lépcsőfoka az a megállapodás, melyet a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. igazgatója, Pap István Tibor és Dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Szervezetének elnöke írt alá Mezőhegyesen.

A megállapodás aláírásán és az utána következő szakmai fórumon részt vett Dr. Nagy István agrárminiszter is, aki elmondta, hogy 2019-ben rengeteg fejlesztés lesz az agráriumban, melyre több mint 600 milliárd forintot szán a kormány. Békés megyében a gazdák egyik legnagyobb problémája a korszerű és kiterjedt öntözőrendszer hiánya. Az agrárgazdasági miniszter stábunknak elmondta, hogy ennek orvoslására is lépéseket tesznek a jövőben.

A miniszter elmondta azt is, hogy ezen állami beruházások mellett a kormány egy hitelprogramot is indít majd annak érdekében, hogy a gazdák beruházási kedvét fenntartsák.

GallériaVideó

Új hozzászólás