Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Munkácsy 175

Munkácsy 175 –A békéscsabai Színitanház diákjainak közreműködésével mutatták be a művész korabeli divatját születésének 175. évfordulója alkalmából a Munkácsy Emlékházban.

A Munkácsy Emlékházban kétnapos programsorozattal tisztelegtek Munkácsy Mihály munkássága előtt születésének 175. évfordulóján. Az egykori asztalos inasból lett világhírű festőművész örökségének ápolása, a város számára mindig különösen fontos.

Az esemény első napján az érdeklődők betekintést nyerhettek a 19. század divatjába. Az emlékház ennek megvalósításához hívta segítségül a békéscsabai Színitanház növendékeit, akik úgy döntöttek, hogy a napot Munkácsynének szentelik, hiszen a festő feleségéről a Munkácsy kultusz ápolása során eddig kevés szó esett.

A program folytatásaként Asztalos Zsolt, Munkácsy díjas művész mutatkozik be, aki interaktív művészetébe enged bebocsájtást az érdeklődők számára február 22-én, pénteken a Munkácsy Emlékházba.

GallériaVideó

Új hozzászólás