Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Februári közgyűlés: Értékelt a DK, az LMP és a Jobbik is

Korábbi híradónkban már beszámoltunk arról, hogy Szarvas Péter polgármester, a FIDESZ frakció és az MSZP képviselői hogyan értékelték a februári közgyűlést. Ezt most megtette a DK, az LMP és a Jobbik önkormányzati képviselője is.

A februári közgyűlésen a leghosszabb vitát kiváltó napirendi pont a 2019-es költségvetés tárgyalása volt. A Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője, Kaposi László, sajtótájékoztatóján is ez volt a fő téma. A Dk-s politikus véleménye szerint visszatérő probléma a megyeszékhely gazdálkodásával kapcsolatban, hogy az önként vállalt feladatokból nem vesz vissza a város, helyette inkább újabb 390 millió forint hitel felvétele mellett döntöttek.

Kaposi László egy másik fontos témával kapcsolatban is kifejtette a véleményét. A képviselő úgy gondolja, hogy annak ellenére, hogy rengeteg szó esett a kampány időszakban a kormánypárti képviselőktől a hűtőház újbóli beindításáról, ebben az ügyben semmilyen előremozdulás nem történt. Véleménye szerint az is előfordulhat, hogy a régiós hűtőház nem is Békéscsabán épül majd meg. Sajtótájékoztatóján a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője, Takács Péter is kifejtette álláspontját a költségvetéssel kapcsolatban. Az LMP-s politikus több módosító javaslattal is élt a közgyűlésen e témával azonban ezek nem kaptak többséget.

Kocziha Tünde, a Jobbik politikusa ezúttal sajtóközleményben reagált a közgyűlésen történtekre. „A város hitelállománya az idén meghaladja majd a 2 milliárd forintot, és az adósságszolgálat 60 millió forinttal emelkedik. Nem a felelőtlen gazdálkodás miatt kerültünk ebbe a helyzetbe, hanem azért, mert olyan feladatokat kell finanszíroznunk, amely egyébként az állam feladata lenne.” Véleménye szerint komoly problémát a jelent a városnak a nem megfelelő mennyiségű bérlakás és erre nem ad megoldást a 2019-es költségvetés sem. Közvéleményében ezzel kapcsolatban így fogalmazott: „Az önkormányzati lakásállomány növelésére remény sincsen a közeljövőben, pedig óriási szükség lenne rá, hiszen egy-egy meghirdetett önkormányzati bérlakásra 20-25 jelentkező is van. Egyetlen megoldás lehetne erre az állami bérlakás-építési program elindítása, ezért felkértem Herczeg Tamás országgyűlési képviselőt, hogy a kormánypárti frakció foglalkozzon ezzel a témával és vegyék figyelembe az ellenzék ide vonatkozó javaslatait is.”

GallériaVideó

Új hozzászólás