Országos óvodai szakmai napot tartottak Békéscsabán

Országos óvodai szakmai napot tartottak Békéscsabán az Evangélikus Pedagógiai Intézet szervezésében. A konferencia fő témája az óvodai társadalmat érintő problémák és feladatok voltak, valamint a hagyományőrzés és a népi kultúra beépítése az óvodákba.

A Magyarországi Evangélikus Egyháznál egyfajta hagyomány, hogy az ország evangélikus óvodái - amelyből közel harminc van már - egy nevelési évben kétszer találkoznak egy-egy szakmai nap alkalmával. A most Békéscsabán megrendezett egésznapos konferenciára az ország több településéről is érkeztek pedagógusok, hogy a rendezvényen egymástól megismert elméleti- és gyakorlati módszereket elsajátítsák, melyeket később otthon be is tudnak építeni saját hivatásukba.

Egy másik központi téma a hagyományőrzés és a népi kultúra volt, hogy minél több ezzel kapcsolatos hangszeres foglalkozás, néptánc, és népzene is megjelenjen, illetve eljusson az óvodákba.

A rendezvényre az evangélikus egyház által ismert előadókat is meghívtak, mint például Harangozó Imre hittantanár és néprajzkutatót vagy a Menyegző Értékőrző Egyesület elnökét, Végh Szabolcsot. Előadásukban a keresztény nevelés feladatairól, a hagyományokról és az óvoda gyakorlati módszereiről tartottak beszámolót.

A zenés-játékos gyakorlati bemutatóba a békéscsabai Evangélikus Óvoda növendékeit is bevonták, akik népdalokat és mondókákat énekeltek.

GallériaVideó

Új hozzászólás