Lego robotok feszültek egymásnak Békéscsabán a Gépészeti Szakgimnáziumban

Lego robotok feszültek egymásnak Békéscsabán a Gépészeti Szakgimnáziumban, ugyanis idén is megrendezte az intézmény a robotprogramozási versenyt.

Ez volt már a harmadik alkalom, hogy az ország több pontjáról Békéscsabára érkeztek a lego robot programozással foglalkozó diákok. A békéscsabai döntőre mindkét kategóriában 8-8 csapat nevezett az ország több pontjáról. A Gépészeti Szakgimnáziumban jelenleg a robotprogramozás szakköri szinten működik, azonban olyan sikere van, hogy a jövőben ezen a téren komoly fejlesztések lesznek az intézményben.

A diákok két kategóriában mérhették össze mérnöki- és programozási képességeiket. Az egyik az úgynevezett akadályverseny volt.

Az egész folyamat a lego robotok összerakásával kezdődik, ezután elhelyezik rajta a különböző szenzorokat, érzékelőket, majd az erre alkalmas szoftverrel megírják a robot pontos útját, amely - ha minden jól sikerült - önmagától teszi meg az előre kiszabott útvonalat. Ez a diákok számára - azon felül, hogy kiváló szórakozás - rengeteg készséget is fejleszt.

A másik választható kategória a szumó robot bajnokság volt, ahol az előre beprogramozott robotok összecsapásai mutatták meg megalkotóik rátermettségét.

GallériaVideó

Új hozzászólás