Új résszel bővült Szarvason a Mini Magyarország Makettpark

Új résszel bővült Szarvason a Mini Magyarország Makettpark. A látogatók az új épületekkel együtt összesen már 73 makettet csodálhatnak meg.

A történelmi Magyarország- és egyben a Kárpát-medence mértani közepén, Szarvason, hazánk egyetlen interaktív makettparkjában megelevenedik történelmünk. Közel száz épület, vasút- és hajómakett minden apró részletében kidolgozott mása megtalálható itt. Az ország legnagyobb arborétumában felépített makettparkban a látogatók a többi között olyan építészeti mesterművek kicsinyített másaival találkozhatnak, mint a Gyulai vár, a Szegedi Dóm, vagy a Kaposvári Csíky Gergely Színház. Az épületek listája az idei évtől tovább bővült.

A rendkívül részletgazdag, speciális technológiával készült makettekből álló park nem csak lélegzetelállító látványt, de interaktív élményt is nyújt. Nagyon sok olyan makett található, amelyek gombnyomásra meg is szólalnak. A templomból egy harangjáték hallatszik, illetve különböző dalok szólnak a makettekből.  Emellett a vonat modellek 600 méter hosszú pályán haladnak körbe a parkban. Egy gombnyomásra mindig történik valami, így nem volt kérdés, hogy az új makettek is interaktívak lesznek.

A tavalyi évet 113 ezer látogatóval zárta a makettpark. Az ide érkezők között akadt is olyan, aki több száz kilométerről érkezett a parkba, hogy megcsodálhassa a különböző maketteket.

A Mini Magyarország Makettpark újult erővel vág ki neki az idei esztendőnek, melyre számos fejlesztést tűzött ki.

A nagyszerű és látványos makettek mellett számos érdekes programmal várják a látogatókat. A többi között március 16-án a Forradalom és Szabadságharcra emlékezve mini színházzal várják majd a szervezők az ide érkezőket.

GallériaVideó

Új hozzászólás