Petőfi kiállítás nyílt Békéscsabán

Március 15-én nyílt meg Békéscsabán a Petőfi anzix- Kortárs képzőművészek a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum gyűjteményében című kiállítás.

Tisztelegve Petőfi Sándor emléke előtt, a Munkácsy Mihály Múzeum március 15-én nyitotta meg azt a tárlatot, melyben a hazafi és költő ihlette műveket mutatták be. A gyűjteményt a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum őrzi, melyből Gyarmati Gabriella művészettörténész válogatta össze azokat a műveket, melyet a kiállításon láthatunk. Ilyen például az a szőnyeg, amit a Magyar Kárpitművészek Egyesületéből egy 24 fős csapat készített el és ami a terem egyik legfeltűnőbb darabja.

A megnyitó különlegessége volt, hogy a látogatók csak aznap tekinthették meg az eredeti anyakönyvet, melybe Petőfi Sándor születését jegyezték. Ez az esemény azért számít egyedinek, mert ezt az anyakönyvet a kiskőrösi evangélikusi egyházközség őrzi, épp ezért csak kivételes esetekben, néhány évtizedente adják ki a matriculát. Békéscsabára Lupták György evangélikus esperes hozta magával a kuriózumot.

A kiállítás április 14-ig látható Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban.

GallériaVideó

Új hozzászólás