27 ország 1 választás

„27 ország 1 választás” címmel az Európai Parlamentről és a 2019-es európai választásokról tartottak konferenciát a Békéscsabai Gál Ferenc Főiskolán. A tájékoztató célja az volt, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a szavazás fontosságára.

Május 23-a és 26-a között szervezik meg az európai parlamenti választásokat. Magyarország polgárait ez május 26-án érinti igazán, ugyanis itthon ezen a napon szavazhatnak arra a 21 képviselőre, akiket a következő 5 évben az Európai Parlamentben szeretnének tudni. Az Európai Parlament több eszközzel kíván eljutni a választó polgárokhoz, ezzel is nyomatékosítva, hogy éljünk választói jogunkkal. A magyarországi kapcsolattartó iroda ezért is szervezte meg a „27 ország 1 választás” címmel az Európai Parlamentről és a 2019-es európai választásokról szóló rendezvényt, ami Békéscsabára is elérkezett.

A választások fontosságára való felhívás leginkább a fiatalokat érinti. Sajnos még mindig ők az a korosztály, akik leginkább visszakoznak attól, hogy elmejenek szavazni. A törekvések száma ennek megváltoztatására azonban folyamatosan és sikerrel növekszik. Gyarapodik azon 18 év feletti érdeklődők száma, akik ismerik a jogaikat és tudják, hogy miért számít az ő véleményük.

Aki többet szeretne megtudni az európai parlamenti választásokról, az minden praktikus információt megtalál az európaiválasztások.eu weboldalon. Az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak arról, hogy hol, hogyan és mikor adhatják le szavazataikat, illetve azt is, hogy pontosan kikre szavazhatnak.

GallériaVideó

Új hozzászólás