Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Aláírások a Szent István Egyetem gazdasági campusáért

Több mint 2500 aláírást gyűjtött össze a Szent István Egyetem gazdasági campusának hallgatói önkormányzata, hogy ezzel is tiltakozzanak az intézmény bezárása ellen. Az íveket, kisebb nehézségek árán, tegnap délelőtt adták át Kiss Tibor alpolgármesternek.

Nagyméretű borítékkal a kezében várakozott Kelemen Ildikó az egyetem hallgatói önkormányzatának titkára. A boríték tartalma az a 2500 aláírás, amit az elmúlt 3 hétben összegyűjtöttek, tiltakozásképpen a békéscsabai kar bezárása ellen. Társaival azért gyűltek össze, hogy átadják az íveket Vantara Gyula polgármesternek. Mivel az e-mailjeikre nem kaptak választ, a 11 órára meghirdetett ügyfélfogadásra érkeztek a Szabadság téri Fidesz Irodához.

Andó Tamás személyi titkár fogadta a csapatot, aki először meglepődött azon, hogy miért érkeztek ennyien aláírásokkal az irodába. Elmondta, hogy itt Vantara Gyula országgyűlési minőségében dolgozik. Ha polgármesterként keresik, akkor a hivatalba kell menniük.
A csapat ezután elindult a polgármesteri hivatal felé. Kelemen Ildikó azt mondta, hogy mindenképpen át szeretnék adni az aláírásokat, mert úgy érzik ez az egyetlen eszköz a kezükben arra, hogy harcoljanak a bezárás ellen és arra ösztönözzék a város vezetőit, hogy melléjük álljanak. Mint mondja, a legjobban az zavarja őket, hogy nem kapnak hivatalos információkat a kialakult helyzetről.
A polgármesteri hivatalban kiderült, hogy Vantara Gyula Budapesten van a Parlamentben, de helyettese Kiss Tibor szívesen fogadja a küldötteket. Bent Kelem Ildikó ismét elmondta, hogy miért jöttek és mit kérnek a város vezetőitől. Kiss Tibor válaszában azt mondta, a diákok nyitott kapukat döngetnek, hiszen az, hogy a felsőoktatás megmaradjon Békéscsabán közös érdek és ők már egy ideje tárgyalnak a lehetőségekről és informálódtak arról, miért sodródott a bezárás széléig az intézmény.

Mint ismeretes néhány éve az egyetem területén nagy összegű fejlesztést hajtottak végre hitelből, úgynevezett PPP konstrukció keretében. A lecsökkent hallgatói létszám miatt azonban a visszafizetés nehézkessé vált. Az alpolgármester szerint most egyetlen kiútnak látszik az, ha új karokat indítanak, mert az állam ezekre további támogatásokat ad. Ehhez azonban ki kellene alakítani az új képzési feltételeket és új oktatógárdát kellene toborozni.

Szerkesztő: Gy. Tűri Zsanett

Operatőr: Pozojevich Miklós

 

GallériaVideó

Új hozzászólás