Csabai Kulturális Játékok

Békéscsaba önkormányzata idén tavasszal is útjára indította a Csabai Kulturális Játékok elnevezésű rendezvényt. Ennek első eseménye a városi könyvtárhasználati vetélkedő és rejtvényfejtő verseny volt.

A Csabai Kulturális Játékok évről évre visszatérő rendezvénye Békéscsabának, ahol a gyerekek számot adhatnak különböző kulturális ismereteikről, illetve fejleszthetik látókörüket. A számos megmérettetést magában foglaló programsorozat idén április 8-a és 27-e között várja az általános iskolás- és középiskolás diákokat.

Az első program általános iskolások számára a városi könyvtárhasználati vetélkedő és rejtvényfejtő verseny volt. A játék idei témája a Munkácsy 175 volt. Munkácsy Mihályról kellett keresni képeket és minden egyes feladat kapcsolódott a festészethez vagy a festőhöz.

Amíg a könyvtárhasználatos versenyzők 3 fős csapatokban az egész könyvtárat bevehették a feladataik során, addig a rejtvényfejtők egy teremben a békéscsabai rejtvényklub koordinálásával töltötték az üres kockákat. Őket korcsoportok szerint osztották fel.

A Csabai Kulturális Játékok eheti programjai közt a mesemondó verseny és a versmondó verseny szerepel.

GallériaVideó

Új hozzászólás